alphabetical arrow-down arrow-right download email fax filter link logo-decorativi-sanmarcologo-decorativi-sanmarco_old logo-sanmarco marker pagenav-grid pagenav-left pagenav-right pin play search share slider-arrow-left slider-arrow-right social-facebook social-googleplus social-linkedin social-pinterest social-twitter social-youtube telephone texture web wsd

O nama

Colorificio San Marco S.p.A. kao glavno preduzeće u San Marco Group, je vodeća kompanija u Italiji u oblasti proizvodnje i plasmana građevinskih zidnih boja i premaza. Ona vuče snažne istorijske korene još iz 1937. godine zahvaljujući svom osnivaču Kavalier Pietru Tamburiniju. Njom danas rukovodi četvrta generacija preduzetnika iz porodice Džeremija, te je stekla referentnu reputaciju na međunarodnoj poslovnoj sceni. Decorativi San Marco predstavlja proizvodnu marku preduzeća Colorificio San Marco S.p.A. i specijalizovano je za dekorativne premaze.

Nova ideja za uređenje

Element boje i teksture je postao od suštinske važnosti u modernoj arhitekturi. Ako to - kao što je pisao Le Korbizje - treba da bude "umetničko delo, fenomen koji pobuđuje emocije", boja je osnovni princip u projektovanju.
Boje, materijali koji se koriste i površinski efekti postaju osnovni činioci koji doprinose originalnosti projekta i koji tumače svetlost i prostor na inovativan način.

Zbog toga San Marco Group Spa danas stavlja na raspolaganje stručnjacima za boju mnogo više od asortimana proizvoda: širok spektar kreativnih rešenja i efekata i izražajnih dekorativnih završnica neospornih čari, koje odgovaraju najstrožim zahtevima dizajna enterijera i stila.

Sa više od 30 proizvoda za uređenje, 50 tekstura, 1500 dostupnih boja i skoro beskrajnim mogućnostima kombinovanja, proizvodi omogućavaju autentične i sopstvene kreacije koje odevaju zidove i prelaze u stilsku atmosferu, gde emotivni utisak uređenja interaguje sa prostorom i uticajem upotrebe datog mesta.

Nova ideja za uređenje

Kolekcija nastala iz sinteze tradicije, zanatstva i istraživanja, srodna sa idejom “lepo i lepo izrađeno”, odlika najboljih proizvoda made in Italy (proizvedeno u Italiji) inspirisana međunarodnim pogledima: sve ovo je linija proizvoda za uređenje San Marco koja nudi jedinstvena rešenja, po meri svakog klijenta, inovativna i učinkovita, u skladu sa akutelnim trendovima na tržištu na polju uređenja, projektovanja i arhitekture.

 • 30PROIZVODA ZA UREĐENJE
 • 1500dostupnih boja
 • više od50tekstura
 • Beskrajne
  kombinacije

Venecija i umetnost uređenja

Od ukrasnog maltera, kovanog gvožđa, drveta ukrašenog intarzijom, pa sve do mozaika, kvalitet venecijanskih rukotvorina i blistavih palata oko Kanala Grande, uvek je iskazivao visine venecijanske umešnosti u obradi materijala čija vitalna snaga zrači kroz dekoracije koje su u svetskim razmerama postale sinonim za savršenstvo obrade.

Porodica Tamburini-Džeremija, koja je poslovanje započela 1937. godine pod imenom Pietro Tamburini & A., nadahnuta je ovakvom vizijom poslovanja. Na samo nekoliko kilometara udaljenosti od drevnog grada u laguni, aktivnost ovog preduzeća se povećala 1962. godine kada je ono preraslo u deoničarsko društvo Colorificio San Marco, koje je počelo da objedinjava istraživanje, znanje, kvalitet, okrenutost detaljima i inovacijama, pa je tako u delatnost uređenja enterijera ono unelo i ogromno nasleđe venecijanske umetnosti i zanatstva.

Nova ideja za uređenje

Porodična istorija

cOva povesna priča počinje 1937. godine kada je Kavalier Pietro Tamburini kao osnivač ove delatnosti, napustio posao prerade mlijeka kojim se bavio od 1920. i posvetio se trgovini materijalima "terra bianca" i "terra colorata" koje je prodavao molerima-dekoraterima i veštim zanatlijama koji su izrađivali maltere i marmorine za venecijanske palate.

Una storia di famiglia
Cav. Pietro Tamburini i ćerka Alesandrina.

Skupa s kćerkom Alesandrinom on je 1962. godine pokrenuo svoju samostalnu delatnost trgovanja bojama i premazima, a tada je i sedište firme premestio u jednu vilu u tipično venecijanskom stilu, u dubini Regiona Veneto. Upravo je kćerka bila osoba koja je ubrzo preuzela upravljanje firmom, dajući joj pri tome širi profil zalaganja, pregalaštva i istraživanja, kao i vrednostima i danas duboko utemeljenim u preduzeću: jakoj ambiciji, upornosti, uvažavanju saradnika, transparentnosti i etici.

Pod njenim rukovodstvom, preduzeće je dobilo industrijsku dimenziju. Zasnovana je nova Laboratorija za istraživanje i razvoj koja je postala pokretač originalnih inovacija. Sa sadašnjim Predsednikom Federikom Džeremija, sinom gđe Alesandrine, firma je zaokružila proces preuzimanja pozicije vodećeg preduzeća u Italiji, zahvaljujući dobitnom asortimanu novih proizvoda i otvaranju Centara za pružanje profesionalne pomoći.
U ovim godinama sveopšteg tegobnog rasta privrede, porodica Tamburini – Džeremija ostala je verna svojoj viziji. Posvećenost preduzeću i ličnom zalaganju, ona udružuje s ljubavlju prema umetnosti, te neumorno traga za novim rešenjima i kontinuirano podržava kulturni nivo svog podneblja.

Porodična istorija
Porodica Đeremija, danas.

U današnje vreme, zahvaljujući superviziji od strane Federika i zalaganju njegove dece Mariluče, Marte i Pietra, preduzeće je preraslo u poslovnu grupaciju snažno okrenutu ambicioznoj strategiji internacionalizacije, što je vidno kroz prisutnost u preko 100 zemalja i kroz sinergijsko pripajanje drugih preduzeća u okvire proizvodnog znanja San Marco Group.

Una storia di famiglia
Cav. Pietro Tamburini i ćerka Alesandrina.
Una storia di famiglia
Porodica Đeremija, danas.
Kreatori lepote

Umeće Made In Italy

Zalaganje i strast porodice Đeremia prema kvalitetu i istraživanju, zajedno sa neuporedivim proizvodnim znanjem, stavljaju aktivnost kompanije u brazdu najautentičnijeg brenda made in Italy, intenzivnog ne samo kao proizvodna kompetencija nego i kao kulturni identitet.

Sposobnost da materijalu i proizvodu daju visoku estetsku dimenziju, odražava ne samo tehnološko znanje koje potiče iz tradicije, nego i visok stepen inovacije koji učvršćuje simboličnu vrednost koji nosi proizvod sa simbolom "Italian Lifestyle" (italijanski životni stil).

Umeće Made In Italy

Ovo je naročito važno za celokupno italijansko uređenje, koji je od dizajna sačinio simbol nadmoći koji se izdvaja toliko da osvaja međunarodno tržište. Ovom cilju teži i Colorificio San Marco, koji ponudom rešenja za uređenje visokog estetskog kvaliteta istovremeno vraća bogato nasleđe tradicionalnih zanatskih tehnika uz istraživačke inovacije novih materijala i težnjama ka životnom stilu koji odgovara italijanskom.


Stručnjaci za uređenje

Istraživačko-razvojna laboratorija Colorificio San Marco je odigrala glavnu ulogu u profesionalnom rastu, toliko da je celokupan asortiman proizvoda, namenjen domaćem tržištu i izvozu, u potpunosti interno razvijen. Njena fundamentalna misija je da uspešno transformiše intuiciju i kreativnost u proizvodima. Zbog toga je istraživačka laboratorija ambijent u kome se neprestano razmenjuju ideje na otvoren i pristupačan način.

Tim istraživača, zapravo, ne samo da kreira nove proizvode i poboljšava postojeće formule, nego je i pravi stub oslonca drugim funkcijama kompanije.

Stručnjaci za uređenje

Ovome su povereni zadaci od najveće važnosti, kao što je stalna provera kvaliteta i produktivnosti, ili rešenja ekoloških problema radi maksimalnog smanjenja uticaja proizvoda i procesa.

Investicije u poslednjih nekoliko godina su omogućile proširivanje delatnosti laboratorija i realizaciju radne hale sa alatom koja prednjači. Upravo je istraživanje alata dovelo do otkrića novih karakteristika i potencijala proizvoda za lakiranje i farbanje, namenjenih bilo uređenju bilo restauraciji znamenitih građevina ili građevina od istorijskog značaja.


Postojan izbor

La sostenibilità è diventata una delle coordinate fondamentali della nostra esistenza. Ci poniamo (e ci viene posto) frequentemente il problema se le nostre azioni siano “sostenibili” oppure no. Gli effetti delle nostre attività si ripercuotono sempre, più o meno invasivamente, nell'intero ecosistema. La domanda che dobbiamo porci, quindi, non è SE un'azione, una scelta, un comportamento sia sostenibile ma QUANTO lo sia.

Il mondo scientifico si pone questo quesito da diversi decenni e la risposta più univoca riconduce alla Life Cycle Assessment cioè l'analisi del ciclo di vita del prodotto. Nella metafora del ciclo di vita, la “culla” è il prelievo dei materiali grezzi dai giacimenti, dalle cave e dalle miniere. La "tomba", invece, sarà la degradazione che gli stessi materiali, trasformati, subiranno nelle discariche, negli inceneritori o, preferibilmente, in altri processi che li reimpieghino.

Neophodno je duboko poznavanje svega onog što se dešava između ova dva događaja da bi savesno mogle da se procene karakteristike postojanosti. Ovo je potvrđeno nacionalnim i međunarodnim smernicama i smernicama zajednica.
San Marco Group Spa je široko primenio ovaj alat: 2010. izdaje prvu sertifikovanu ekološku deklaraciju. 2013. izlazi prvo izdanje "ekološke karte" proizvoda: informativni alat koji kataloški sadrži isključivo informacije o potencijalnom uticaju širokog asortimana proizvoda.

Zaštita okoline, poštovanje prirode, dobrobit saradnika, senzibilitet za umetničku tradiciju italije i Venecije su elementi koji definišu etiku i korporativnu odgovornost prema društvu i životnoj sredini.

Postojan izbor
1. Materiales primas - 2. Transport sirovina u San Marco Group Spa - 3. Proizvodnja - 4. Proizvodnja ambalaže - 5. Distribucija proizvoda - 6. Faza upotrebe - 7. Rok trajanja ambalaže

Snaga brojeva

Gruppo San Marco danas poseduje 11 proizvodnih i komercijalnih lokacija širom svijeta i 7 proizvodnih marki. Ova grupacija jedna je od vodećih u Italiji u oblasti zidnih boja i premaza za profesionalno građevinarstvo, a u svetskim razmerama predstavlja primer u sferi luksuzne dekoracije i kompaniju koja diktira trendove i izvozi kulturu "Made in Italy".

Glavna proizvodna lokacija prostire se na preko 78.000 m2 u gradu Markon u Okrugu Venecija. Izgrađena je po najmodernijoj građevinskoj tehnologiji, ima tri automatizovana postrojenja u stanju da godišnje proizvedu ukupno 35.000.000 Kg boja na vodenoj osnovi, premaza i proizvoda na bazi kreča, tri odeljenja za proizvodnju pasta u boji, premaza i lakova na vodenoj osnovi i specijalnih sredstava s ukupnim kapacitetom od 10.000.000 Kg godišnje.

Ključne profesionalne veze Grupacija održava sa Centrima za pružanje profesionalne pomoći (CAP). Radi se probranoj grupi distributera s kojima je Grupacija razvila snažne partnerske odnose. Centri za pružanje profesionalne pomoću su specijalizovani za tehničko praćenja kupaca u svim segmentima vezanosti za proizvode San Marco.

Snaga brojeva

U inostranstvu je preko mreže specijalizovanih distributera, ova Grupacija prisutna na 6 kontinenata, odnosno u više od 100 zemalja. Komercijalna i proizvodna struktura se stalno proširuje, zahvaljujući politici sve veće internacionalizacije, učestvovanju na najznačajnijim sajmovima iz ove oblasti i prisustvu na inostranim tržištima preko mreže specijalizovanih izložbenih salona.

 • 11proizvodnih
  i komercijalnih lokacija
 • 7proizvodnih marki
 • 78.000kvadratnih metara površine
  u glavnom proizvodnom pogonu
  u marcon - VE
 • 100zemalja u koje San Marco distribuira svoje proizvode

Pretplatite se na newsletter

Ostanite u toku sa svim novostima u vezi sa Decorativi San Marco