alphabetical arrow-down arrow-right download email fax filter link logo-decorativi-sanmarcologo-decorativi-sanmarco_old logo-sanmarco marker pagenav-grid pagenav-left pagenav-right pin play search share slider-arrow-left slider-arrow-right social-facebook social-googleplus social-linkedin social-pinterest social-twitter social-youtube telephone texture web wsd

Texture biblioteke za cad i bim

U službi profesionalnih poslenika za pametno projektovanje

Sve bliži, mobilniji i podesniji servis za profesionalne poslenike u ovoj oblasti, od arhitekata do projektanata, od inženjera pa do izvođača radova, predstavlja ciljnu nameru San Marco Group Spa koja će od sada nuditi bogato opremljenu biblioteku predmeta i tekstura svojih dekorativnih proizvoda, ključnih tonskih efekata i nijansi trenutno najtraženijih boja, a koja će moći da se koristi u fazi projektovanja.

Digitalne biblioteke: raspoloživi formati

Dostupne su biblioteke za 3DS Max (MAT) u formatu BIM (RFA i ADSKLIB) sa svim specifičnim mapama za rendering u formatu JPG, koje se odnose na sve dekorativne proizvode San Marco sa svim tonskim efektima u modernim i brojnim nijansama.

Ove digitalne biblioteke su optimizovane za maksimalnu efikasnost sistema i dostupne su takođe i u formatu za razmenu za BIM i CAD, kako bi se mogle koristiti u svim ambijentima za arhitektonsko projektovanje 3D i 2D.

Novosti

Ova novost je od ogromnog značaja, jer će Decorativi San Marco biti prva kompanija u oblasti dekorativnih boja, koja će primeniti ovu tehniku projektovanja inače već raširenu u međunarodnim razmerama, a koja se uz izvesno zakašnjenje, sada konačno počinje da koristi i u Italiji.

Definicija BIM – Building Information Modeling

Šta se tačno podrazumeva pod tehnologijom BIM? Ovom skraćenicom označava se izraz "Building Information Modeling" koji predstavlja metod za optimizaciju planiranja, realizacije i upravljanja u građevinarstvu uz pomoć određenog softvera.

Ovaj postupak omogućava sakupljanje svih relevantnih podataka o građevini, od njene geografske lokacije, pa sve do karakteristika materijala za njenu izgradnju. Korišćenje BIM se uveliko savetuje i u zvaničnim smernicama, s obzirom da ovo sredstvo omogućava veću efikasnost i transparentnost u nadmetanjima za izvođenje javnih radova: iz ovog razloga će u najskorijem roku korišćenje BIM postati obavezno za javne radove.

BIM – Building Information Modeling

Osim što je široka lepeza digitalnih tekstura koje nudi San Marco, usklađena s tehnologijom takvog dometa, ona pruža i druge značajne prednosti profesionalnim poslenicima i krajnjim korisnicima u ovoj oblasti.

Takođe se i arhitekti mogu osloniti na ovaj izuzetan instrument visoko produktivne i komercijalne vrednosti koji daje krajnje realan prikaz prostora i njegove finalizacije. Na isti način će i njihovi komitenti moći da jasno i precizno sagledaju kako njihov dom zadobija svoj oblik.

Pretplatite se na newsletter

Ostanite u toku sa svim novostima u vezi sa Decorativi San Marco